Keresztút

Gondolkoztam, hogyan lehetne a keresztutat apránként “beadagolni” a gyerekeknek. Többségük most kezdett el ministrálni a tanév elején, s még nem nagyon vettek részt keresztúton. Azért, hogy nagyjából megtanulják az állomásokat, illetve hogy a hittanteremben is tudjunk röviden imádkozni, a hittanóra keretében elkészítettük a mi kis “kompakt” stációinkat.

Ami kell hozzá:

  • befőttesüveg-fedők
  • pauszpapír
  • karton (lila vagy fekete)
  • ragasztó (a stiftet ajánlom, attól nem lesz hullámos a pausz)
  • stációképek, pl. INNEN

Az állomások képeit rányomtattam a pauszpapírra, illetve a kartonra előrajzoltam a keretet. A gyerkőcök kivágták a képeket és a keretet, majd összeragasztották őket. Ez után ezt a fedőre is ráragasztottuk, mint egy palástot, így kaptunk egy mécsestartót. Minden gyerek 1-2 állomást készített, majd ráírták az állomás számát. Mindegyik mécsestartóba tettünk egy-egy teamécsest.

Hittanon nem nagyon volt arra idő, hogy elmélkedésekkel együtt, hosszan imádkozzuk. Ezért csak rövid csendet tartottunk minden stációnál, s meggyújtottunk egy-egy mécsest. Így sötétben kezdtük az imát, de mire a végére értünk, minden stáció-mécsestartóban égett egy kis lángocska. Hangulatos volt 🙂 Ha jobb idő lesz, az udvaron is elimádkozzuk.

Otthon is elkészíthető a gyerekekkel, hogy legyen egy házi keresztút, s családban is tudjatok elmélkedni Krisztus szenvedésén.

 

 

“Keresztút” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Híd-Tan : NAGYBÖJT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük