Tanévkezdés

Hamar elszaladt ez a nyár is – akkor is így van, ha ez elég közhelyesen hangzik. Az új tanévet a nyáron szünetelő kézműves foglalkozások újraindításával kezdtük. E mellett kicsit elővételeztük Szent kereszt felmagasztalásának ünnepét (szept. 14.)

Nem titkolom, régen bajlódtam ennyit kézművessel: valahogy nem akarta az igazat az a minta, amit eredetileg szerettünk volna megvalósítani, akárhogy variáltam, nekem valahogy nem ment…hát ilyen is van :-/ Ezért egy jóval egyszerűbb, ám azért mégis látványos mintát kerestem. E mellett (mint mindig) bennem volt a frász, hogy vajon elég lesz-e az a mennyiség az alapanyagokból, amit előkészítettem, mert első ránézésre keveselltem…

Ht_fonalgrafika001

 

Ezeket a műanyag tűket a Müllerben vettem. Hátránya, hogy vastagabb, mint egy rendes hímzőtű, viszont biztonságosabb egy olyan közegben, ahol kisebbek is kúsznak másznak és bizony felszedegetik a lepotyogott dolgokat a földről. Ilyenfajta egyszerű papírhímzéshez teljesen jó.

Ht_fonalgrafika003

 

A mintát előre kilyuggattam itthon. A keresztet előrajzoltam egy négyzethálós papírra, majd egy vastagabb hímzőtű lyukas végét beletoltam egy parafadugóba – így van rajta fogás, könnyebb vele lyuggatni. A karton alá tettem egy hungarocelldarabot, és a minta segítségével kiszurkáltam.

Ht_fonalgrafika004

A varrás nagyon egyszerű: minden szélső lyukból a közepe felé kell vezetni a fonalat.

Ht_fonalgrafika005A színek váltogatásával még látványosabb, a végén pedig dekor-ollóval  szép keretet vághatunk neki.

Ht_fonalgrafika002

 

Anya segítségével még a legkisebbek is boldogultak 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük