Híd-Tan

Egy kezdő hitoktató élményei

Híd-tan Dobble

 • 2018.04.20 21:06

Hát nem volt egyszerű, de kisebb-nagyobb zökkenők után itt a Híd-tan DOBBLE! Kriszta, a nyertes már kezében is tarthatja a kinyomtatott, kivágott verziót. Most ti is elkészíthetitek magatoknak!

Híd-tan Dobble

Én 300 g-os papírra nyomtattattam, így ez egy elég masszív kártyapakli lesz. Az eredeti Dobble nálunk nagy siker, ezért régóta foglalkoztatott már a dolog, hogy egy hittanos verziót is készítsek, de nem tudtam, hogyan kalkuláljam ki a kártyákat, hogy tényleg működjön. Viszont néhány héttel ezelőtt találtam egy oldalt, ami, ha feltöltöm a megfelelő számú képecskét, elkészíti a kártyákat. Egyik délután neki is álltam a rajzoknak, Káplán atya álla le is esett, hogy amíg ő térült-fordult, én megrajzoltam kb. 20 figurát 😀 Szóval a rajzok elég hamar elkészültek. Beszkenneltem és feltöltöttem, a Dobble generátor pedig elkészítette.

Itt találod a honlapot: Dobble generátor 

Kiválasztod, hogy egy kártyán hány figura legyen, és a honlap ennek függvényében megadja, hány kép szükséges a paklihoz.

Jó szórakozást a játékhoz! 🙂 És tudjátok, ha kérdezik, hol találtad... 😉

7 hozzászólás

 1. Judit szerint:

  Hogyan kell ezt játszani?

  • Janesz szerint:

   Bármelyik két kártyán csak egyetlen megegyező figura van, és mindenképpen van egy, ami egyezik. Én úgy szoktam, hogy felemelek a pakliból lefordítva kettő lapot, majd egyszerre megfordítom. A gyerekek közül aki hamarabb észreveszi az egyező figurákat, az viszi a lapokat. Akinek több lapja van a végén, az győz. Érdemes egy eredeti pakli Dobblet is kipróbálni, nagyon szórakoztató 🙂

   • Judit szerint:

    Köszönöm!

   • Klári szerint:

    Mi az 5.-ben el is mondtuk, hogy mit jelent?? A kígyó… az alma… a bárány!! nagyon áldott alkalom volt és annyi mindent tudtak és ugye a VERSENY!!!! Hát okosak, ügyesek voltak… én meg HÁLÁS!!!!!!!!!!!!!!

 2. MuStArt szerint:

  Olybá tűnik, hogy 2018.május 24-én hivatkozták utoljára a weboldalt, azóta NEM ELÉRHETŐ! (a szeretet jogsértő volt?)
  Itt sem: https://www.klascement.net/zoek-lesmateriaal/?extra_url=&cmdFilter=filter_activated&q=dobble

  Kárpótlásul: https://www.studi.hu/Blog.aspx?ID=97eed1a6-221a-400a-acc4-ff08ae8b3dab
  (Quizlet.com, WordArt.com/create, LearningApps.org)

 3. Andrea szerint:

  Nagyon tetszik a játék. A link (Dobble generátor) nem jó már. Próbáltam keresni másikat is, de nem találtam. Tud esetleg elérhető dobble generátort?

 4. Szauter Réka szerint:

  Szia, sajnos a Dobble-generátor már nem található! 🙁

Vélemény, hozzászólás?

2 + 1 =