Társas

Hittanra való készüléseim egyik hibája, hogy általában az utolsó pillanatban jutnak eszembe a “nagy” ötletek, például, hogy óra végén társasozni kéne. És valami újat, hogy ne mindig a LOGOSZ legyen terítéken (ami egyébként egy szuper játék, főleg, mióta saját kvízkártyákat gyártottam hozzá ;-)) Szóval valami új kéne és valami hittanos. Így született ez:

A hal forma nem véletlen 😉

A játékszabály nagyon egyszerű: mindenki a START mezőről kezd, és a végtelenségig lehet körbe-körbe menni. A “?” egy kérdés-kártyát jelent. A helyes válaszért jár egy pont (én orvosi spatulákat nyomok a kezükbe, mert abból most van sok). A szomorú fejecske-mezőn elvesztenek egy spatula-pontot (már ha van náluk spatula), akár tetszik, akár nem, vissza kell tenni a “bank”-ba, vagyis az én kezembe 😛 De jó hír, hogy a kérdés-mezőn nem veszthet pontot, ha nem, vagy rosszul tudja a választ. Pontot veszteni csak “pech”-ből lehet. A báránykás mezőn kvízkérdés nélkül, csak úgy, ajándékba kapnak egy pontot (a bárányka amúgy is a jutalmazás-rendszer része, bárányos pecséteket gyűjtenek, amiket bizonyos időközönként, általában karácsony és húsvét környékén ajándékra válthatnak. Mint a SuperShop kártya, csak bárányokkal :-)) Azon a mezőn, ahol szöveg olvasható, ott aszerint kell eljárni, ahogy az utasítás szól, pl. kimaradsz egy körből és hasonló kedvességek.

A játék végén (ez általában az óra vége utáni 5. perc) az addig beszerzett spatulákért pecsét jár a báránygyűjtő kártyára, mert mégiscsak a tananyaggal kapcsolatos kérdésekre válaszoltak, és azért jár a bárány 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük