Igaz, hogy részemről az alábbi kis ajándék nem anyák napjára, hanem ballagásra készült, de mivel nagyon egyszerű, a hétvégébe még belefér, akár gyerekekkel is.
A lényeg a cserépben van, ugyanis a virágföld nem más, mint sütemény, a zöld fű pedig színezett cukormáz illetve kókuszreszelék.
A süti hozzávalói:
- 4 ek. liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 ek. kristálycukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- 2 ek. holland (cukrozatlan) kakaópor
- 1 tojás
- 4 ek. tej
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük. Az eredeti recept szerint a tésztát enyhén kivajazott bögrébe kanalazzuk (pöttyösbe vagy esetemben inkább bárányosba, de mindenképpen egy nagyobb fajtába :-P), és három percre mikrohullámú sütőben megsütjük. Ennyi! Tényleg! Ez olyan estékre kell, amikor már fáradt vagy és rád tör a sütihiány. Mindennel együtt kb. 10 perc elkészíteni. Hogy fokozzuk az élvezeteket, még lekvárral nyakon önthetjük.
A cserepes verzióban a cserepet kibéleljük egy kis sütőpapírral, hogy az alján ne szivárogjon át a nedvesség. Belekanalazunk a tésztát kb. a feléig, mert megkel a sütőportól. 2-3 perc a mikróban, és kész!
A cukormáz hagyományosan, tojásfehérjéből és porcukorból készül, plusz egy kis ételfesték – vagy ha az nincs, mandula aroma is jó, mert az is elég zöld, és még jó illata is lesz 🙂 A mázból vékony rétegben kenünk a süti tetejére. Kb. egy evőkanálnyi kókuszreszeléket egy csészében néhány csepp zöld ételfestékkel/mandulaaromával összekeverünk és rászórjuk a máz tetejére.
Ezennel tulajdonképpen kész is, már csak egy virág kell a közepébe, és vihetjük anyunak, nagymaminak 🙂