Dekorgumi, a sokoldalú

Mint már említettem, gyűjtögető típus vagyok, és így van ez a lehulló darabokkal is. Sokszor használtunk dekorgumit a kézműves foglalkozásokon. Nagyon sokoldalú és gyerekbarát alapanyag, egyik kedvencem. A maradék, leeső darabokat sem dobom ki, még az egészen kicsiket sem, mert hátha jó lesz még valamire…

Az elsőáldozós csoporttal most végre hasznát vettük a már irgalmatlan mennyiségű dekorgumi-hulladéknak: mozaikot készítettünk.

Még múlt héten beszélgettünk arról, hogy bárhol járulunk szentáldozáshoz a világon, legyünk akár Afrikában vagy Dél-Amerikában (“Vagy Kínában” – tették hozzá), ugyan azzal a Jézus Krisztussal találkozunk az Oltáriszentségben. S ahogy a sok különböző mozaikdarabból végül egy kép lesz, úgy egyesít minket a világ különböző pontjain az Eucharisztia.

Készítettem egy mintapéldányt, majd mindenkinek a fantáziájára bíztam, hogyan oldja meg a saját mozaikját.

A kész mozaikokat a templomban fogom kiállítani, hogy az egész közösség láthassa a gyerekek munkáját.

A nagyobb darab maradék dekorgumiból pedig hétvégén egy ügyességi játékot készítettünk. Sajnos, fázisfotók nem készültek, így már csak a kész játékot mutatom:

A kis elefánt 3 rétegű: középen egy réteg dekorgumi, a borítás pedig barkácsfilc. Az elefánt ormánya alól egy kb. 30 cm-es fonal lóg, végén egy műanyag függönykarikával. A játék célja egyértelmű: úgy meglendíteni a madzagon lógó karikát, hogy az ráakadjon a kis elefánt orrára.

Elkészíteni is jó móka, de utána játszani vele még jobb! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük