Nagyböjti imabefőtt

A múlt héten sajnos nem tudtam hittant tartani, így a nagyböjtre való felkészülés is eltolódott. A kicsikkel az óra elején arról beszélgettünk, hogy ők hogyan kapcsolódhatnak be a böjtbe, s ez által Jézus áldozatába. Nagyon ügyesen megértették, hogy a böjt nem csak lemondás lehet (tehát valamit nem tenni), hanem vállalás is (valamit tenni).

Amikor ezeket a böjti vállalásokat átbeszéltük, mindenki kapott egy kis színes noteszpapírt, amire a saját nagyböjti vállalásukat írták rá: hogy miről mondanak le illetve mit vállalnak. Majd mindannyian kaptak egy közepes méretű Nescafés üveget. Csak mert ebből volt itthon több, de egy átlagos befőttesüveg is megfelel 🙂 Ebbe az üvegbe először is beledobtuk a felajánlásunkat (mindenki a sajátját a sajátjába).

Az adventi időben megszoktuk, hogy van adventi koszorú és adventi naptár. Nagyböjtben viszont egyiknek sincs megfelelője, talán azért, mert nem lehet rá iparágat építeni. Minden esetre én – ha nem is csinálok belőle üzletet (még :-D) – mindkettőre találtam nagyböjti alternatívát. Az egyiket már tavaly is mutattam.

nagybojti_kereszt

 

Idén természetesen új gyertyákkal ismét “bevetésre került” a nagyböjti kereszt.

Ht_imalanc004

 

Visszatérve a befőttes üvegekre: ezekből pedig nagyböjti imanaptár lett. Halványlila papírra kinyomtattam az alábbi, több, mint 40 imaszándékot (többségét angolból fordítottam INNEN)

Nagyböjti imaszándékok

A szaggatott vonal mentén felszeleteltük a papírt, és összehajtogattuk a kis cetliket, végül mindet az üvegbe töltöttük. A címkét pedig kivágtuk és ragasztóstifttel az üvegre ragasztottuk.

Ht_imalanc001

 

Hogy eltakarjuk a Nescafé feliratot, az üveg tetejét lila csillámporba tunkoltuk.

Ht_imalanc002

 

A kész “imabefőttek” mellé minden szülő kapott egy levelet, amelyben leírtam nekik az üveg pontos “használatát”. Minden nap húznak az üvegből egy-egy imaszándékot, amiért a megadott imádságot mondják. Így az egész család bekapcsolódhat a gyermek nagyböjti készületébe.

Ht_imalanc003

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük