Péter hajója – recycling #1

Nem terveztem, mégis úgy alakult, hogy mostanában mindegyik csoportban valami újrahasznosítós kézművessel vezettük le a hittanórát. Ez azért is érdekes, mert hétfőn lesz a Föld napja, s bár nem tartom számon ezt a napot, most mégis sikerült olyan feladatokat találnom, ami kapcsolódik (még ha erre külön nem is hívtam fel a figyelmet).

A kicsikkel tulajdonképpen csak ismételtünk, hiszen előző nap, vasárnap az evangélium ugyan erről szólt: vagyis, hogy a feltámadott Jézus megjelent a tó partján a tanítványoknak. A kézműveshez az alap ötletet ITT (sablon) találtam, de én csak a csónak sablonját használtam fel.

Ht_peterhajoja001

Jah, az újrahasznosítás pedig eképpen történt: a csónakokat kartondobozból készítettük el, az árboc lehet fa kávékeverő pálcika (Mekiből) vagy simán hurkapálca. A vitorlát két perccel hittan előtt firkantottam és fénymásoltam le, úgyhogy arról sablon nem készült. Kell még egy kis gyurma, tűzőgép, maradék dekorgumi, ééés, ami nekünk kimaradt: gyümölcsös háló. Tudjátok, az a műanyag háló, amiben pl. a mandarint szokták adni.

Vágjuk ki a hajóformát kartondobozból. Hiperekben tornyokban szokott állni a csomagolásból megmaradt kartondoboz. Csak bátran tessék válogatni! 🙂 Vonalzó mentén kicsit karcoljuk meg a hajtásvonalakat ollóval. Hajtogassuk meg a hajót, és tűzőgéppel rögzítsük!

Ht_peterhajoja002

 

Vágjuk ki a vitorlát fehér papírból, ragasszuk a pálcikára. Kis darab gyurmát tegyünk a csónakba, ebbe nyomjuk az árbocot. Maradék dekorgumiból készítsünk kis halakat. Ezeket tehetjük a hajóba is, vagy a gyümölcshálóból vágjunk ki egy kis darabot és abba ragasszuk bele a halakat.

Ht_peterhajoja003

 

A vízre bocsátást nem ajánlom, de a polcon a papír pohár halacska mellett jól fog mutatni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük