Szentlelkes elmaradásaim

A Pünkösd környéke mindig olyan sűrű, hogy egyszerűen nincs erőm időben feltenni a pünkösdi kézműveseket (tavaly se sikerült, idén se, és valószínűleg, jövőre se fog…). Úgyhogy ismét utólag mutatom, miket alkottunk a gyerekekkel.

A legkisebbek (ovisok) csoportjával készült kézművesről a fotók egyszerűen elvesztek, így azt csak így szóban (írásban): piros, narancs- és citromsárga krepp-papírt kb. 2 cm széles, hosszú csíkokra vágunk, és ezeket a lángnyelv-szerű szalagokat egy pálcikára vagy fa spatulára (mi kis fa evőkanálra) ragasztjuk. Kész is! A levegőben integetve ez a szalagos pálca tényleg úgy néz ki, mint a tűz, amit a szél kavar.

Az 1-2. osztályos csoporttal egészen a konyháig merészkedtünk: megbeszéltük, hogy a bennünk lévő jó tulajdonságokat, amiről megismerik, hogy mi Jézus tanítványai vagyunk, a Szentlélek érleli bennünk, mint ahogy a napfény a gyümölcsöket. Nem vettük végig ugyan a Szentlélek 12 gyümölcsét, csak magát a tényt, hogy Ő segít nekünk gyümölcsöző keresztény életet élnünk. Ezért mentünk a konyhába, hogy gyümölcs-nyársakat készítsünk.

Ht_szentlelek001

 

Mindenki kapott egy bambusznyársat, amire én előre egy fehér galamb sziluettjét ragasztottam, dekorgumiból. A gyerekek felszeletelték a gyümölcsöket, majd nagy ricsajozás közepette a nyársra húzták. Volt, aki rögtön meg is ette, de volt, aki még napokig őrizgette otthon a hűtőben 🙂 Minden esetre több kiló gyümölcsöt pusztítottunk el másodpercek alatt.

Ht_szentlelek002 Ht_szentlelek003

 

Az eper tényleg olyan, mint egy lángnyelv, nem? 🙂

A nagyobbakkal a NAGY SZÍNES BARKÁCSKÖNYV GYEREKEKNEK 2. című kézműves könyvből készítettük el az alábbi madarat:

Ht_papirsiraly002 Ht_papirsiraly001

 

Igaz, hogy ők sirálynak nevezik, de jó lesz ez fehér galambnak is, a mi esetünkben Szentléleknek. A gyerekek kérésére az udvaron tartottuk a hittanórát, így kerültek végül a galambok a fa tetejére.

Ht_szentlelek005 Ht_szentlelek006

 

A legnagyobbakkal egy roppant egyszerű origamit készítettünk.

Ht_szentlelek007

 

Nem kell hozzá más, mint egy fehér, kerek tortacsipke és egy olló. A hajtogatás menete ITT található. Tényleg egyszerűbb, mint első ránézésre gondolnánk, a szépségét és légiességét pedig a csipke adja.

Végül pedig itt a harmadik plakát, a bérmálkozók nevével:

Ht_szentlelek004

 

 

“Szentlelkes elmaradásaim” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük