Vágod?!

Azt hiszem az elkövetkezendő 5 karácsony és szülinap egyben le lett rendezve, olyan ajándékot kaptam! 🙂 A neve az, hogy vágóplotter. A lényege pedig, hogy úgy működik, mint egy nyomtató: számítógéphez kell kötni, a hozzá való programban megszerkeszteni a szöveget/rajzot, aztán a gép kivágja – legyen szó akármilyen részletes mintáról. Ami nagyszerű benne, hogy a hittanokhoz és a kézművesekhez is remekül fogom tudni alkalmazni, hiszen nagyon sokszor kell sok egyforma dolgot kivágni (oviba pl. rendszeresen kellett előre kivagdosni dolgokat).

A nyári szünetben azonban még nem tudom hittanórás témában bevetni, így ismerőseimet boldogítom egyelőre a géppel készült ajándékokkal 😛

Az első kép egy félig szomorú, félig örömteli alkalomra készült: szomszédaink, egy ifjú házaspár, akik egyébként a plébániai közösségnek is tagjai voltak, visszaköltöznek vidéki otthonukba, mert itt csak ideiglenesen laktak. Ez a szomorú része, hiszen nagyon jó barátságba lettünk, és a templomi közösségnek is szerves részei lettek, és nagyon fognak hiányozni…Ami viszont örömteli, hogy hamarosan bővül a család, és megszületik első kisbabájuk! 🙂 Ezért is készült el ez a kép, melyen egy zsoltárszöveg olvasható:

Ht_plotter001 Ht_plotter002 Ht_plotter003

 

Az alap fehér színű hullámkarton, erre ragasztottam fel a géppel kivágott szavakat illetve a képet. A másik kép hasonló stílusban készült el. Egykori főiskolai tanáromat holnap diakónussá szentelik, hogy jövőre pappá szentelhessék. Neki a szentelési szertartás egyik mondatát emeltem ki.

Ht_plotter004 Ht_plotter006 Ht_plotter005

 

Zseniális szerkentyű, alig várom, hogy a hittanórákhoz is használhassam…de addig is: VAKÁCIÓ!!! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük