Kaparós sorsjegy

Holnap kezdődik az utolsó hét: az Ó-antifónák hete! Nagyon szeretem ezt az utolsó hetet, amikor már egyre kézzelfoghatóbb az Üdvözítő ittléte! Ilyenkor az ember még vesz egy mély levegőt, és megpróbál mindent beleadni, hogy lelkileg is megérkezzen az Ünnephez…ez néha tényleg erőfeszítésbe kerül, hogy TÉNYLEG az Ünnep LÉNYEGÉRE tudjunk fókuszálni!

Idén nem készítettem adventi naptárat a gyerekeknek. Szerencsére már túl sokan vannak ahhoz, hogy én adjak nekik valami kreatív naptárat. Most, az utolsó hétre viszont készültem: mindenki kapott egy kaparós “sorsjegyet”. Az ötletet ITT találtam még tavaly. Eredetileg úgy akartam, hogy 24 ablakos, minden nap lekaparható naptárat készítek, de mondom, túl sok meló lett volna…

Ez a sorsjegy az utolsó hajrának szól: még van idő útra kelni és elindulni Betlehembe!

Így készült:

Ht_sorsjegy001

 

Kivágtam a bilétákat és mindegyikre más-más jófeltételt írtam.

Ht_sorsjegy002

 

Átlátszó öntapadós fóliából kis négyzeteket vágtam ki, majd arany akrilfesték és mosogatószer 2:1 arányú keverékével lefestettem, hagytam megszáradni. A fólia és a mosogatószer is azt szolgálja, hogy minél könnyebben lekaparható legyen a festék.

Ht_sorsjegy003

 

Az aranyra festett fóliával leragasztottam a szöveget. Így mindenki e heti feladatát a Gondviselésre bíztuk. A gyerekek húztak 1-1 jegyet, majd kapartak. Egyre másra hallottam a csalódott hangokat: “Jaaaaj neeeeeeee!!! Pont ez???” Mindenki találva érezte magát 🙂 Az egyik gyerkőc hozzá is tette: “Ez nagyon nehéz!!! De Isten biztos ezt szánta nekem.”

Ht_sorsjegy004

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük