A nap fotója – Január

Úgy látszik, ez a minden nap fotózzunk egy adott témában dolog nekem nem megy…Nemhogy a legtöbb fotót nem aznap készítettem, amikor a téma adott volt, de volt, hogy egyáltalán semmilyen fotót nem sikerült összehozni. Szokás szerint az elején nagyon lelkes voltam, aztán valahol a felénél elfogyott ez a dolog. A februárt már el se kezdtem…de talán egyszer még újrakezdem 🙂

Azért megmutatom, miket sikerült megörökíteni. Az első 5 napot már mutattam.

6. Minden nap megtörténik – vagy megtörténhetne
Ez nálam a kávézás. Minden reggelemet ezzel kezdem, és karácsony környékén ezt igazán úri módra tehettem, ugyanis kaptam ajándékba egy csomag Starbuck’s kávét. És még tejszínhab is volt, sőt, barna cukor is.

006_mindennap

 

7. Fejjel lefelé
Egész nap azon agyaltam, mit lehetne ehhez fotózni. Aztán ovis hittanon szokás szerint az egyik gyerkőc 3 percet szánt a kézművesre. Kezébe nyomtam egy verses könyvet, addig, amíg a többiek dolgoznak, ő ellesz vele. Egyszer csak hallom, ahogy nevetve mondja egyik társának: “Nézd, ez az ember fejjel lefelé van!” Ez lett a nap fotója.

007_fejjelefele

 

8. Szerencseszám
Nem igazán foglalkoztat ez a szerencseszám dolog, de ha már mondani kell egyet, akkor az a 8. Már az önmagában vicces, hogy ez a 8. nap témája volt. Itt pedig vendégségben voltam. Nem pont aznap, pár nappal később, de a házszám megihletett.

008_szerencseszam

 

9. Természet(es)
Az első, amire gondoltam, hogy lefotózom a református iskola kémia-biosz szertárában ezt a szemléltető babát. Ugyanis ott, a szertárban tartom a katolikus gyerekeknek a hittant, gumibelek-agyak és kémcsövek között. Ez a terem szabad ugyanis. Az természetes, hogy egy ember így néz ki belülről.

009_termeszetes

 

Az viszont nem, hogy januárban kibújnak a krókuszok a balkonládánkban.

009_termeszetes002

 

10. Ember alkotta
Nagy szerelmese vagyok a gótikának, illetve a neogótikának. Szerintem csodálatos! Önmagában az, hogy az ember képes a művészetekre, már egy csoda.

010_emberalkotta

 

11. Lenézni
Honnan is nézhetnék le, mint a fejemből a lábamra 😀 Iszonyat kreatív fotó:

011_lenezni

 

12. Színes
Sok-sok szívószál, az egyik kézműveshez kellett.

012_szines

 

13. Megnevettet
Ezen a napon az egyik ovisom elkérte a fényképezőgépemet, had fotózzon párat. Készültek is a képek, ez pl. az ő munkája, amit megörökített. Jót nevettem rajta, mert nagyon édi volt, ahogy bűvészkedett a géppel 🙂

013_megnevettet

 

14. Három dolog
Ez a három doboz minden ovis hittanra jön velem: zsírkréta, gyertya, ragasztók.

014_haromdolog01 014_haromdolog02

 

15. Fekete-fehér
Őszintén mondom, nem szeretek bábozni. Voltak már próbálkozásaim arra, hogy kicsiknek bábozzak, de nekem ez nagyon nem megy. Pedig van két ilyen kis édes báránykám. Bábok mindketten. És fekete-fehér.

015_feketefeher

 

16. Nap
Eskü, egész héten nem sütött a nap, csak ezen a napon!

016_nap01 016_nap02

 

17. Apró
Ezt a hógömböt egy kirakatban láttam. Kábé akkora a gömb maga, mint egy ping-pong labda. Mellette meg egy kézilabda-méretű óriás hógömb volt.

017_tiny

 

Ezek pedig a filozófia jegyzeteim. Hogy mi köze ennek a “kicsi” témához? Mert hihetetlenül kicsi esélyem volt ebből a tárgyból átmenni. De sikerült! Várakozáson felüli eredmény született, de ezt csak és kizárólag a Szentléleknek tulajdonítom.

017_tiny02

 

18. Boldog hely
Én inkább kedvenc helyet fotóztam, bár a kedvenc helyén talán boldog is az ember valamennyire. Ez egy papírbolt, de akármelyik hobby vagy papírboltot fotózhattam volna. Ha választhatnék, milyen üzletet vezessek, akkor az biztos egy papír-írószer bolt lenne!

018_happyplace

 

20. Tennivalók listája
(A 19-es a “Reggeli” lett volna, de elfelejtettem lefotózni. Na sebaj. Nem ez lesz az utolsó, amit kihagytam)

Szeretek listát írni, szerintem tipikus listázó vagyok. Utazás előtt mindig összeírom a becsomagolandókat, aztán összehordom őket egy kupacba, mint valami hangya. Órára készülve azonban nem írom le, csak tényleg mindent igyekszem egy helyre tenni, hogy otthon ne felejtsem.

020_todolist

 

21. Kék
Ezen a napon vettük az átkelést a Vörös-tengeren. Kék papírok és krepp mindenhol.

021_blue

 

24. Az én helyem
Az én helyem ezen a napon a varrógép mellett volt. Szeretek varrni, csak ritkán jut rá időm.

024_helyem

 

25. A tél íze
Ez a fotó ismét csalás, mert nem aznap készült, hanem 2 nappal később. Előtte ugyanis nemhogy hó, de igazán hideg sem volt. A forró kávé nem hiányozhat, persze 🙂

025_testeofwinter

 

26. Vicces dolog
Interneten láttam ezt az ötletet: a szabóollóra annyi kis mágneskorongot tettem, ami a varrásráhagyáshoz elég. Így könnyű tartani a távolságot.

026_funstuff

 

27. Vettem
Mivel még hosszú volt a délután, kiszaladtam a plébániáról egy kis éjjel-nappaliba, és vettem 1 tasak Nescafét. Aznap ez volt az összes vásárlásom.

027_vettem

 

És itt elfogyott az ihlet, a többi naphoz már nem készült fotó. Ennyi tellett tőlem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük