Mária és Erzsébet – OVIS

Mint tudjátok, Karácsony környékén nem nagyon volt időm és energiám a bloggal foglalkozni, de természetesen azért születtek feladatlapok bőven 🙂 Most ezek közül csepegtetek ide is néhányat, habár nem aktuálisak pillanatnyilag, később hasznát vehetitek 🙂

Nagyon szeretem Mária és Erzsébet találkozásának témáját, annyira szép, ahogy a két kismama örvendezik Isten rajtuk keresztül véghezvitt csodáin. Bár még nem vagyok anyuka, így nekem ebben nem volt még részem, de bízom benne, hogy minden kismama hasonló örömmel gondol ilyenkor magzatára és örvendezik a teremtés csodáján. Kimondottan irritál az a kifejezés, hogy “terhes”. Szoktam is szólni emiatt a gyerekeknek, hogy ha lehet, ne ezt a szót használják. Mennyivel szebb az, hogy várandós, vagy az, hogy áldott állapotban van. Vagy csak simán annyi, hogy babát vár. Nem tudom, ki találta ki, hogy ezt a szót, hogy “terhes” a gyermekvárásra használjuk, de szerintem csúnya ez a kifejezés.

maria hidtan ovi

Mária meglátogatja Erzsébetet ovis PDF

Ez egy ovis feladatlap, el kell vezetni Máriát Erzsébethez, és a megfelelő szimbólumot berajzolni a megfelelő helyre. Saját használatra ingyen letölthető, természetesen a forrás megjelölésével 😉

“Mária és Erzsébet – OVIS” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Kedves Cikkíró!

  A “terhes” szó használata nayon is megfelel a várandóság keresztény szemléletének, ugyanis nem a “teher” szóból származik, hanem a régies tereh (vagyis ebben a formájában “terehes”) szóból, ami annyit jelent: “gyönyörűség”. Arany János A walesi bárdok c. versében lehet a jelentését gyönyörűen tetten érni:

  “Vadat és halat, s mi jó falat
  Szem-szájnak ingere,
  Sürgő csoport, száz szolga hord,
  Hogy nézni is tereh;”

  Tehát nem azt jelenti, hogy olyan nehezek a tálcák, hogy még abba is belerokkan az ember, hogy nézi, hanem olyan sok a finomság, hogy még nézni is gyönyörűség.

  Nyugodtan bátorítsa tehát a gyermekeket a szó használatára, csak előbb magyarázza el nekik a jelentését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük