Rózsafüzér – kicsit másképp

A nyári napközis táborból megörököltem sok só- liszt gyurmát, de nem ám azt a sima fajtát, hanem színezettet, tartósítottat, tehát fóliába csomagolva, hűtőbe téve már hónapok óta elvan, és még most is jó és használható. Interneten sok-sok főzött házi gyurmarecept található, már én is készítettem ilyet. Na, ezt a megörökölt gyurmát használtam fel egy szuper rózsafüzér ötlethez, amit ITT találtam. Mi ugye alapból színes gyurmával dolgoztunk, így a festéssel nem kellett pepecselni.

20161003_181033

Elkészítés:

Egy nagyobb gyurmagombócból egy lepényt formázunk. A lepény ne legyen túl vékony, hogy a mélyedéseket ki lehessen alakítani a tészta átlyukadása nélkül. Középre egy gyurmahurkából keresztet formázunk, és amennyire lehet, beledolgozzuk az alapba. A kereszt köré 10 kis mélyedést készítünk, amelyben elfér 1-1 kis kavics.

20161003_174938

Rózsafüzérként így használható: a kavicsokat a keresztben tároljuk. Minden egyes Üdvözlégyet úgy számolunk, hogy kiveszünk egy kavicsot a keresztből és az egyik kis mélyedésbe helyezzük.

20161003_174956

Rózsafüzér Királynője, könyörögj érettünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük