Adventi készület

Hamarosan itt az Advent (még kimondani is borzongató, egyszerre izgalmas és rémisztő 😀 ). Hogy időben fel tudjatok készülni, egy régi bejegyzést frissítettem most fel.

Körülbelül öt éve készítettem el a saját Jessze-fámat, saját rajzokkal, és az internetről összeszedett, főleg angolból fordított imafüzettel. Ezt dolgoztam át, újítottam fel nektek az idei évre, hogy még egyszerűbb legyen a letöltés és a használat. A kép alatti linkekről letölthető az oválisra szerkesztett díszek fekete-fehér változata, amely kinyomtatva akár gyerekekkel együtt is kiszínezhető. Utána érdemes laminálni, vagy áttetsző öntapadós fóliával bevonni. Az imafüzetet .docx formátumban töltöttem fel, hogy tudjátok szerkeszteni a saját igényeiteknek megfelelően, esetleg aktualizálni az adott évre.

Jessze fa KÉPEK PDF

Jessze fa IMAFÜZET DOCX

A Jessze fa ötletét külföldi (főleg amerikai) oldalakon láttam először. A lényeg, hogy adventben minden nap olyan szentírási részeket olvasunk fel, amely elsősorban Isten ígéreteire, gondoskodására, és a(z ószövetségi) Messiásvárásra fókuszál. Ahogy az Adventi Naptár általában édességeket rejt, a Jessze fa is valami ilyesmit kínál – a léleknek. A képek berejthetők a Naptárba, vagy az imasarokban, az adventi koszorú mellett el lehet helyezni egy kosárban. Minden este a közös családi imánál olvassátok fel az aznapi szentírási szakaszt, és akasszátok a megfelelő képet egy fenyőágra, faágra, parafa táblára, vagy bármilyen alkalmas helyre. Az imafüzetben találtok még egy rövid elmélkedést/magyarázatot a szentírási szakaszhoz, egy beszélgetésindító kérdést, illetve egy rövid fohászt.

Veni, Emmanuel!

“Adventi készület” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Meg szeretném köszönni, hogy honosítottad a Jessze-fát. 🙂 Amikor a gyerekeim picik voltak, csokis-apróságos adventi naptárat készítettem nekik, később közös élményen alapulót, de egy ideje látszott, hogy hosszú távon nem ez vezet minket “Betlehembe” Most a bejegyzésedre rátalálva kiszíneztem és lamináltam a képeket és a füzet alapján imádkoztunk esténként. A négy lányom 10, 8 és 2 éves és bízom benne, hogy sikerült egész más készülődéssel tölteni az adventet, mint a korábbi években. Azt tervezem, hogy minden estére keresek nekik való történetet vagy szentírási részt és a megszokott esti imádkozást a továbbiakban ezzel kiegészítem, olyan jó volt kicsit szabott keretek között beszélgetni velük. Köszönöm a munkádat még egyszer! Áldott új évet kívánok, Rita

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük