Híd-tan Dobble

Hát nem volt egyszerű, de kisebb-nagyobb zökkenők után itt a Híd-tan DOBBLE! Kriszta, a nyertes már kezében is tarthatja a kinyomtatott, kivágott verziót. Most ti is elkészíthetitek magatoknak!

Híd-tan Dobble

Én 300 g-os papírra nyomtattattam, így ez egy elég masszív kártyapakli lesz. Az eredeti Dobble nálunk nagy siker, ezért régóta foglalkoztatott már a dolog, hogy egy hittanos verziót is készítsek, de nem tudtam, hogyan kalkuláljam ki a kártyákat, hogy tényleg működjön. Viszont néhány héttel ezelőtt találtam egy oldalt, ami, ha feltöltöm a megfelelő számú képecskét, elkészíti a kártyákat. Egyik délután neki is álltam a rajzoknak, Káplán atya álla le is esett, hogy amíg ő térült-fordult, én megrajzoltam kb. 20 figurát 😀 Szóval a rajzok elég hamar elkészültek. Beszkenneltem és feltöltöttem, a Dobble generátor pedig elkészítette.

Itt találod a honlapot: Dobble generátor 

Kiválasztod, hogy egy kártyán hány figura legyen, és a honlap ennek függvényében megadja, hány kép szükséges a paklihoz.

Jó szórakozást a játékhoz! 🙂 És tudjátok, ha kérdezik, hol találtad… 😉

“Híd-tan Dobble” bejegyzéshez 9 hozzászólás

    1. Bármelyik két kártyán csak egyetlen megegyező figura van, és mindenképpen van egy, ami egyezik. Én úgy szoktam, hogy felemelek a pakliból lefordítva kettő lapot, majd egyszerre megfordítom. A gyerekek közül aki hamarabb észreveszi az egyező figurákat, az viszi a lapokat. Akinek több lapja van a végén, az győz. Érdemes egy eredeti pakli Dobblet is kipróbálni, nagyon szórakoztató 🙂

      1. Mi az 5.-ben el is mondtuk, hogy mit jelent?? A kígyó… az alma… a bárány!! nagyon áldott alkalom volt és annyi mindent tudtak és ugye a VERSENY!!!! Hát okosak, ügyesek voltak… én meg HÁLÁS!!!!!!!!!!!!!!

  1. Nagyon tetszik a játék. A link (Dobble generátor) nem jó már. Próbáltam keresni másikat is, de nem találtam. Tud esetleg elérhető dobble generátort?

  2. Sziasztok! Nálunk is szeretik a gyerekek a Dobble-t, és szívesen használnánk egy bibliai változatot. Azt szeretném megkérdezni, hogy aki elkészítette, nem tenné-e közkinccsé, pl pdf változatban, a fóliázást és vágást már mi is meg tudnánk oldani. Akár költségtérítéses alapon is, hiszen valaki ezzel sokat dolgozott, és a generátor már nem elérhető. Ha lehetséges. Ha nem sért jogokat. Üdv: Enikő

  3. Szia 🙂 esetleg a híd-tanos dobblének a linkjét megnéznéd? – sajnos nem létező oldalra visz. Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük