Erények – HIT

Ezt a feladatlapot kb 2 éve készítettem, de valamiért nem is került éles bevetésre, legalábbis nem emlékszem. Most viszont megosztom veletek. Az erények felismerése és gyakorlása talán a legfontosabb jelen helyzetben. Nagyobbakkal is lehet ezekről beszélgetni. Ha van kisebb testvér, együtt játszani.

Mit tegyünk?

Beszélgessünk a gyerekekkel:

  • Szerinted mi a hit? Mit jelent hinni?
  • Mi a különbség a hit és a hiszékenység között?
  • Tudtok-e olyat mondani, amit nem láthatunk, mégis hisszük, hogy van? (pl. rádióhullámok, wifi, baktériumok (jajj), érzelmek stb.)
  • Istent hogyan fedezhetjük fel? Láthatjuk-e Istent? — Jézust láthatták, hallhatták, tapinthatták a kortársai. Nekünk az evangéliumok tanúságtétele maradt. DE! Jézus közöttünk maradt az Oltáriszentségben! Amíg mehetünk templomba, és áldozhatunk, gondoljunk erre: most megtapinthatom Őt, hiszen csak kézbe áldozhatok! Érezzük át ennek a jelentőségét: én, mint teremtmény a Teremtőt, az Istent tartom a tenyeremen!

Játszunk:

  • Bekötött szemmel tapogassunk meg különböző tárgyakat, és próbáljuk felismerni, mi lehet az?
  • Üljetek egymásnak háttal! Egyikőtök vegye kezébe a szörnyecske-rajzot, a többiek üres papírt és ceruzát, de ők ne láthassák a rajzot! Akinél a rajz van, kezdje el elmondani, mit lát. A rajzolók az ő elmondása alapján igyekezzenek minél pontosabb rajzot készíteni. Ha kész, hasonlítsák össze az eredetivel! Kép letöltése: Szörnyecske rajzok PDF

 

Feladatlap kisebbeknek: 

Isteni erények – HIT

Mennyei Atyánk! Köszönjük neked a hitünket! Köszönjük azokat az embereket, akik eddig a hit útján vezettek minket: nagyszüleinket, szüleinket, papjainkat, hitoktatóinkat, barátainkat! Add, hogy ezekben a nehéz időkben hitünk ne apadjon el, hanem még erősebb legyen! Amen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük