Mennek az asszonyok

Tegnap volt az első hittanos nap a tavaszi szünet után, és hál’ Istennek, a nap is VÉGRE kisütött – és nem csak 1-2 perc erejéig! Tegnapi 1-2. osztályos, illetve a mai ovis hittanon is a sírhoz siető asszonyokról beszélgettünk.

Az iskolás csapattal a témához illően egy feltámadási életképet készítettünk a Catholic Icing blog aranyos kis figuráival. Nem kell hozzá más, mint a kinyomtatott rajzok és néhány papírhenger. Ja, és még egy nagyobb gyógyszeres vagy akármilyen doboz, a sírbolthoz. Mi 7 alakot és a sziklasírt készítettük el.

Ht_feltamadas001

 

Ja, igen, a képen csak 6 figura van, mert utólag, amikor már a gyerekek elmentek vettem észre, hogy az egyik szereplőt valószínűleg az alkotója hazavitte 😀 És pont a sírhoz siető, csodálkozó arcú asszony az! Mindegy, tekintsétek úgy, hogy ő már hazament, és szólt Péternek és Szűz Máriának (a kép bal, ill. jobb oldalán), s már nem ment vissza velük 😛

Ht_feltamadas002

 

Az ovisoknak egy egyszerű, saját rajzolású színezőt vittem. Annyi extrát tettem azért bele, hogy az alakokat nem rajzoltam a helyükre, azt nekik kellett külön a megfelelő helyre felragasztani.

Ht_feltamadas003

 

Ht_feltamadas004

 

Az ovis hittan kétségtelen sztárjai az újonnan beszerzett stift-ragasztók voltak. A ragasztó színe ugyanis LILA, de a papírra kenve pár másodperc után színtelenné válik.

Ht_feltamadas006

 

Ht_feltamadas005

 

Az egyik pöttöm csillogó szemmel kérdezte, hogy ugye, legközelebb is ezt a szép lila ragasztót hozom? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük